Nederlandse kampioenschappen Handicap

Nieuws01-10-2020Voor deelnemers aan het NK 50+ handicap in Tilburg: Afsluiting tussen knooppunt Deil en knooppunt Empel Waar? A2 tussen knooppunt Deil en knooppunt Empel is afgesloten voor al het verkeer Wanneer? Van vrijdag 2 oktober 21.00u tot maandag 5 oktober 05.00u Welke hinder? Rijkswaterstaat voert van vrijdag 2 oktober 21:00 tot maandag 5 oktober 05:00 2020 onderhoud uit op de snelweg A2. Tijdens de werkzaamheden is de A2 tussen knooppunt Deil tot knooppunt Empel tijdelijk afgesloten voor al het verkeer.30-09-2020Belangrijke mededeling voor de deelnemers aan het NK 50+ handicap: alle series zullen doorgaan zoals deze origineel gepland zijn. Tijdens de series is de bar van het bowlingcentrum gesloten. Het is toegestaan voor de spelers om eigen drank en eten mee te nemen, ook is het mogelijk voorafgaand aan de serie sportdranken te kopen bij de kassa. Na afloop van de series op vrijdag en zaterdag moeten de spelers zo spoedig mogelijk de bowling verlaten omdat er dan meer dan 30 personen in het bowlingcentrum aanwezig zijn. De finales zullen op zondag gespeeld worden. De aanvangstijd is 9:30 uur ipv 10:00 uur. Na afloop zal de prijsuitreiking in twee verschillende ruimtes plaatsvinden met maximaal 30 personen per ruimte. Ook tijdens de finales en prijsuitreiking is de bar gesloten. Ook dan kunnen spelers zelf drank en eten meenemen of vooraf sportdranken aanschaffen bij de kassa van het bowlingcentrum. Tijdens alle series en finales kunnen uitsluitend deelnemers aan de series/finales worden toegelaten tot het bowlingcentrum. Publiek wordt dus niet toegestaan. Naar aanleiding van het dringende advies vanuit de overheid adviseren wij de deelnemers om een mondkapje te dragen wanneer zij zich niet in de spelersruimte bevinden. Ook dringen wij aan om de 1,5 meter maatregel in acht te nemen in alle situaties. Op deze manier hopen wij voor iedereen een veilig NK 50+ handicap te kunnen organiseren.Oliepatroon Gateway Arch
Boekje NK Handicap
Deelnemers per 01-10-2020
Finale indeling NK Handicap
ESBC-Nederland en de Nederlandse Kampioenschappen
 
Waarom organiseren wij de Nederlandse Kampioenschappen?
Wel dat is langzaam gegroeid. Het 50+ toernooi in Hilvarenbeek ging van een handicap toernooi naar een scratch toernooi, met de naam Nederlands Kampioenschap. Gedurende de eerste NBF bestuursperiode van Paul Douw is dit gelegaliseerd.
 
ESBC Nederland organiseert in opdracht en met toestemming van de NBF de Nederlandse Kampioenschappen 50 plus.
 
Na enkele jaren kwamen we op het idee om naast de Scratch ook een handicap kampioenschap te gaan organiseren. Vandaar dat er nu twee Nederlandse Kampioenschappen zijn voor iedere doelgroep. In 2012 hebben wij bedacht een Nederlands Kampioenschap voor Dubbels te gaan organiseren.
Dit NK startte in 2012 in het begin van de maand juni.
 
De laatste jaren loopt het ledental van de NBF terug dus wordt er gezocht naar nieuwe wegen om mensen te binden.
 
Het bestuur van ESBC-Nederland houdt de ontwikkeling goed in de gaten en we proberen via kleine veranderingen het kampioenschap op een goed en aantrekkelijk niveau te houden.
 
Het Nederlandse Kampioenschap Scratch en Handicap worden gehouden volgens de opzet die we vanaf het begin hebben gehanteerd. Dat wil zeggen vijf games voorrondes en eventueel vijf games finale..
 
We spelen in zes klassen (drie dames, drie heren). De beste speler in haar/zijn klasse is de Nederlandse Kampioen 50+