Nederlandse kampioenschappen Scratch

Nieuws19-01-2020Verslag NK 50+ scratch01-01-2020Hier vindt u de informatie over het NK 50+ scratch dat van 12 tm 19 januari 2020 in Bowlingcentrum Nieuwegein wordt gehouden. LET OP: op zondag 19 januari zal alleen de finaleserie gespeeld worden.Deelnemers NK Scratch 15 januari
Boekje NK Scratch 2020 Nieuwegein
Oliepatroon NK scratch Big Ben
ESBC-Nederland en de Nederlandse Kampioenschappen
 
Waarom organiseren wij de Nederlandse Kampioenschappen?
Wel dat is langzaam gegroeid. Het 50+ toernooi in Hilvarenbeek ging van een handicap toernooi naar een scratch toernooi, met de naam Nederlands Kampioenschap. Gedurende de eerste NBF bestuursperiode van Paul Douw is dit gelegaliseerd.
 
ESBC Nederland organiseert in opdracht en met toestemming van de NBF de Nederlandse Kampioenschappen 50 plus.
 
Na enkele jaren kwamen we op het idee om naast de Scratch ook een handicap kampioenschap te gaan organiseren. Vandaar dat er nu twee Nederlandse Kampioenschappen zijn voor iedere doelgroep. In 2012 hebben wij bedacht een Nederlands Kampioenschap voor Dubbels te gaan organiseren.
Dit NK startte in 2012 in het begin van de maand juni.
 
De laatste jaren loopt het ledental van de NBF terug dus wordt er gezocht naar nieuwe wegen om mensen te binden.
 
Het bestuur van ESBC-Nederland houdt de ontwikkeling goed in de gaten en we proberen via kleine veranderingen het kampioenschap op een goed en aantrekkelijk niveau te houden.
 
Het Nederlandse Kampioenschap Scratch en Handicap worden gehouden volgens de opzet die we vanaf het begin hebben gehanteerd. Dat wil zeggen vijf games voorrondes en eventueel vijf games finale..
 
We spelen in zes klassen (drie dames, drie heren). De beste speler in haar/zijn klasse is de Nederlandse Kampioen 50+