Nederlandse kampioenschappen Scratch

Nieuws30-10-2019De deelnemerslijst voor het NK scratch 50+ staat online. Verzoek aan alle mensen die zich hebben ingeschreven om te controleren of hun inschrijving op de lijst is verwerkt. Door problemen met het Excelbestand kan het zijn dat er spelers ontbreken. Staat u er niet op en heeft u zich wel ingeschreven, meldt dit dan svp via e-mail. Ook als u zich nog niet heeft ingeschreven kunt u via e-mail nog inschrijven. Er is op dit moment nog in alle series plek. Boekje NK Scratch 2020 Nieuwegein
Deelnemers NK scratch per 12 november
Oliepatroon NK scratch Big Ben
ESBC-Nederland en de Nederlandse Kampioenschappen
 
Waarom organiseren wij de Nederlandse Kampioenschappen?
Wel dat is langzaam gegroeid. Het 50+ toernooi in Hilvarenbeek ging van een handicap toernooi naar een scratch toernooi, met de naam Nederlands Kampioenschap. Gedurende de eerste NBF bestuursperiode van Paul Douw is dit gelegaliseerd.
 
ESBC Nederland organiseert in opdracht en met toestemming van de NBF de Nederlandse Kampioenschappen 50 plus.
 
Na enkele jaren kwamen we op het idee om naast de Scratch ook een handicap kampioenschap te gaan organiseren. Vandaar dat er nu twee Nederlandse Kampioenschappen zijn voor iedere doelgroep. In 2012 hebben wij bedacht een Nederlands Kampioenschap voor Dubbels te gaan organiseren.
Dit NK startte in 2012 in het begin van de maand juni.
 
De laatste jaren loopt het ledental van de NBF terug dus wordt er gezocht naar nieuwe wegen om mensen te binden.
 
Het bestuur van ESBC-Nederland houdt de ontwikkeling goed in de gaten en we proberen via kleine veranderingen het kampioenschap op een goed en aantrekkelijk niveau te houden.
 
Het Nederlandse Kampioenschap Scratch en Handicap worden gehouden volgens de opzet die we vanaf het begin hebben gehanteerd. Dat wil zeggen vijf games voorrondes en eventueel vijf games finale..
 
We spelen in zes klassen (drie dames, drie heren). De beste speler in haar/zijn klasse is de Nederlandse Kampioen 50+

Top